Marjat

Tervetuloa poimimaan herkullisia marjoja. Marjoja voi poimia mielellään omiin astioihin, vaikka suoraan pakasterasioihin. Voit ostaa myös vastapoimittuja marjoja valmiiksi poimittuna. Marjat on yleensä pakattu rasioihin paremman säilyvyyden ja laadun takia. Aina on hyvä varmistaa etukäteen marjojen saatavuus varsinkin pääsatokauden ulkopuolella.

Marjavaraukset numeroista

040-5627518 luomumansikka ja -vadelma

0400-878075 pensasmustikka, herukka, karviaiset, tyrni, luumu

Mansikat

Herkullisia luomumansikoita, puhtaita ilman torjunta-ainejäämiä. Mansikat kypsyvät avomaalla saaden maksimaalisen määrän auringonvaloa, mikä antaa parhaan makeuden ja aromit. Marjat kypsyvät yleensä kesäkuun puolestavälistä elokuulle. Pääsato ajoittuu yleensä juhannuksen jälkeen. Lajikkeina löytyvät aikainen Honeyoye, pääsatomarjana kypsyy Polka, Lumotar ja Bounty. Jatkuvasatoinen Ria tuottaa marjaa alkukesästä elokuulle. Käytämme vain suomalaisia taimia.

Vadelmat

Luomuvadelmaa saatavissa pääasiassa valmiiksi poimittuna. Satoisina vuosina myös itsepoimien. Hankalat talvet ovat viime vuosina rokottaneet vadelmasatoa rankalla kädellä. Mutta pyrimme lisäämään satomääriä. Päälajikkeena on aromikas Muskoka, mutta viljelyssä on laaja valikoima erilaisia lajikkeita, kun etsimme vielä parhaiten meille luomutuotantoon sopivaa lajiketta.

Tyrni

Seuravaksi luomuun siirtyvä marja. Luomutaimet ovat vielä niin pieniä, että eivät tuota satoa. Luomutaimet ovat Pertsik lajiketta. Kunnes saamme luomutyrnimarjoja, meillä on vielä vanhoja satoa tuottavia tyrnipensaita, joilla emme käytä mitään torjunta-aineita. Tyrnit myydään pääasiassa itsepoimien.

Pensasmustikka

Kypsyy elokuun puolella, ensin suurikokoinen North Blue ja hieman myöhemmin aromikas Arto. Pensasmustikalla emme käytä myöskään kasvinsuojeluaineita, mutta se ei kuulu vielä luomuvalvontaan. Pensasmustikka on siitä mukava marja, että se ei suttaa samalla tavoin kuin metsämustikka, mutta sisältää kuitenkin yhtä paljon hyödyllisiä ravintoaineita.

Karviainen

Kypsyy myös elokuussa, ensin makea Hinnonmäen keltainen ja hieman myöhemmin hieman happamampi Lepaan punainen. Karviaiset eivät vielä kuulu luomuvalvontaan.

Musta- ja punaherukka

Satokausi on elokuussa. Mustaherukkalajike on erittäin aromikas ja makea BenTron. Punaherukan päälajike on Punainen hollantilainen. Herukat eivät ole vielä luomussa.